یزدفردا: این گیاه دارویی به عنوان یکی از مهمترین منابع گیاهی غنی از پروتئین و کربوهیدرات به شمار می‌رود و جزو اصلی رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان محسوب می‌شود.

به گزارش یزدفردا: گیاه لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوان‌هایی قوی بسیار مهم است و همچنین از پوکی استخوان جلوگیری کرده است. لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید بوده و لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B ۱، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا۳ و نیاسین است.

فیبری که در لوبیا سبز موجود است، سبب کاهش فشارخون می‌شود. لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری کرده و ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلول‌های روده را از تخریب توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و برای بیمارانی که دچار آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز هستند بسیار مفید واقع می‌شود. لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر واقع می‌شود.

لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است و در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن، حاوی کالری بسیار کم بوده و فاقد هر گونه چربی است.

لوبیا سبز به علت غنی بودن از ویتامین C و بتاکاروتن به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کرده، وجود ویتامین C و K در لوبیا سبز به وفور یافت می‌شود که در بهبود زخم موثر است.

لوبیا سبز سرشار از ویتامین A نیز بوده که این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و مصرف آن در پیشگیری از افزایش کلسترول بد خون، ناراحتی‌های قلبی و سرطان موثر بوده و از دیگر فواید این ویتامین، به تعویق انداختن علائم پیری زودرس، مثل پدیدار شدن چین و چروک، تیرگی پوست، پیدایش لکه‌های تیره و خشکی پوست است.

لوبیا سبز حاوی مقدار کافی فیبر بوده که مصرف آن به اشخاصی که از ناراحتی‌های روده مثل یبوست رنج می‌برند توصیه شده است.

پژوهش‌ها نشان داده که مصرف این ماده غذایی در دوران بارداری بر رشد و سلامت قلب جنین تاثیر مثبتی می‌گذارد و از سوی دیگر دارای آهن کافی بوده و هم در دوران بارداری و هم در زمان شیردهی، غذایی مناسبی محسوب می‌شود.

همچنین لوبیا سبز به دلیل اینکه کم کالری و فاقد چربی بوده در رژیم غذایی لاغری بسیار استفاده شده و سبز شامل مقادیر زیادی کلروفیل است که این ماده اثر سرطان‌زایی موادی که بعد از کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد شده را به راحتی خنثی می‌کند که در نتیجه توصیه می‌شود که گوشت کباب شده با لوبیا سبز مصرف شود.

برای کاهش علایم یائسگی

یائسگی، دوره‌ای از زندگی زنان بوده که با علائم مختلفی همراه است و نتایج یک پژوهش بالینی نشان داده است که خانم‌هایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف می‌کنند کمتر در معرض دلدرد قرار گرفته و خلق و خوی‌شان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوق‌العاده‌ی منگنز است و برای زنان یائسه بسیار مفید بوده و توصیه شده در تهیه‌ غذاهایتان از این ماده‌ غذایی استفاده شود.

مضرات لوبیا سبز

به عنوان یک لکتین و ترکیبی سمی در حال حاضر در بسیاری از گونه‌های لوبیا است که مخصوصا در لوبیا قرمز متمرکز شده است و لوبیای سفید در حدود یک سوم به اندازه‌های مختلف قرمز حاوی این نوع سم است که این ترکیب سمی را می‌توان با جوشاندن دانه‌ها ده دقیقه در دمای جوش غیر فعال کرد و لوبیا سبز دارای اگزالات است.

زمانی که مقدار اگزالات‌ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد خواهد کرد و به همین دلیل بهتر است افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند و همچنین افرادی که معده‌های ضعیف دارند یا بچه‌های کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند.

۵ تا ۶ عدد لوبیای سبز اگر نپخته باشند، می‌توانند جان کودکان خردسال را به خطر انداخته و لوبیا سبزهای خام دارای لکتینی به نام “PHA” بوده که می‌توانند منجر به خونریزی شدید معده گردد و لکتین‌ها پروتئین‌هایی بوده که نقش عمده آن‌ها در جانوران تسهیل اتصالات سلول به سلول بوده و PHA در مقدار بالا، یک ماده سمی محسوب شده و حرارت دادن لوبیای سبز PHA را از میان خواهد برد.

در صورتی که از داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین استفاده می‌کنید از مصرف بیش از اندازه غذاهایی که حاوی ویتامین K هستند مثل لوبیا سبز خودداری شود.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا